Aursfjord havn

Dette er vårt nyeste og mest spennende prosjekt i Malangen på mange år.

Aursfjordhavn_perspektiv Illustrasjon_aursfjordhavn Plan_aurfsjordhavn

Reguleringsplan og bebyggelsesplan for utvikling av allmenningskai, båthavn, utleiehytter, sjøboder og naust er godkjent i Balsfjord kommune; og danner grunnlag for den videre satsing og etablering.
Dette innebærer blant annet bedre markedsføring og prosjektutvikling i forhold til Balsfjord og Målselv kommune, Målselv Fjellandsby, Malangen brygger og andre reiselivs- og turistaktører.

De samlede investeringer i Allmenningskai, båthavn, utleiehytter, sjøboder og naust vil være investeringer på ti-talls millioner kroner. Investeringer som i hovedsak vil dekkes av private investeringer. Etablering av allmenningskai vil i større grad være et offentlig/ privat samarbeid. Det er svært viktig for prosjektet at befolkningen og fritidsfolk i Balsfjord og Målselv får best mulig informasjon og dette; og ønsker å delta i dette. Sjø og land. hand i hand.

Tidsplan

Oppstart av båthavn har beregnet byggestart vinter  2014. Oppstart Allmenningskai er under utarbeidelse. Oppstart utleiehytter vinter 2014; sjøboder og naust høst/ vinter 2014.

Aursfjord Båthavn og Kystkultursenter AS har og har hatt profesjonell støtte i arbeidene så langt; og vil også i de videre arbeider søke samarbeid og veiledning fra både offentlige og private aktører i forhold til næringsutvikling og turisme. Det et pågående samarbeid med Rambøll AS vedrørende utbygging av allmeningskai. Det er videre drøftinger med Forsvaret om ingeniørstøtte og alternative løsninger for oppstart av havneetableringen.

Forventede resultater
I sonderinger og møter både med Målselv og Balsfjord kommuner, med Målselv Utvikling AS, Malangen Brygger AS, Bygdelag i Aursfjord, Grunneierlag i Aursfjord og enkeltpersoner på begge sider av fjorden; ønske alle at vi skal lykkes med denne nye satsinga. «Sjø og land – hand i hand» er i så måte en god måte for Målselv og Balsfjord å kunne møtes på i dette prosjektet. Målselv kommunes satsing i Målselv Fjellandsby får sin sjøtilknytning; og Balsfjord kommunes økte satsing på fritid og turisme får og har fått sin tilkobling til vinteraktivitet i Målselv.

For mere detaljer se Aursfjordhavn

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s